Hyviä ja pahoja tapoja

Amyn kanssa ei olla kuin vasta kerran käyty kunnolla remmilenkillä, pentu on siis saanut olla aina ulkona vapaana. Aika hyvin osaa olla lähtemättä omasta pihasta, mutta tietenkään ei uskalla jättää hetkeksikään vahtimatta. Tosca ainakin on sellainen, että on ihan nätisti omassa pihassa, mutta annas, jos menen hetkeksi sisältä hakemaan jotain niin tämä huomaa heti tilaisuutensa tulleen ja lähtee tutkimaan paikkoja. Minun luona ollessamme Amy ja Toscakin on aika usein vapaana kerrostalon pihassa. Tämä talo on viimeisenä ja näkee jo kaukaa, jos pihaan on tulossa auto ja toisella puolella on sitten iso pelto, joten hyvin uskaltaa pitää koiria vapaana. Naapureitakaan tuskin koskaan näkee..


Amy osaa tosi hienosti kulkea perässä ja tulee myös kun kutsun sitä. Amy on hienosti oppinut, että kun mennään ulos, niin kannattaa nopeasti tehdä pissat, koska sitten pääsee heti takaisin sisälle lämpimään. Aamuisin (miehen talolla ollessa) olenkin pariin kertaan raottanut vain ulko-ovea ja Amy on käynyt itse pissalla vähän matkan päässä ja kipittänyt takaisin sisään.

Amy on kova haukkumaan ja yleensä reagoikin haukkumalla, jos ei saa Toscalta tai minulta jotain herkkua/lelua/ruokaa/tavaraa. Tosca oli samanlainen pienenä, joten uskon, että Amykin tuosta rauhoittuu. Pentu on kyllä sinänsä hankala tapaus, että se ottaa yleensä kieltämisen ja komentamisen leikkinä ja alkaa itse sitten murista ja räyhätä ja yllyttää leikkiin. Haukkuminen on tosi rasittavaa aikaisin aamulla, kun itse haluaisi vielä nukkua..

Toscalle otin käyttöön pitkästä aikaa kuonopannan. Katsotaan, jos vetäminen ja hihnaräyhäys loppuisi. Viimeksi keväällä, kun sitä käytin niin oppi pysyi monta kuukautta mielessä, eikä vetänyt juuri yhtään. Välillä täytyy kuitenkin taas muistuttaa..

Kovasti Amy haluaa järsiä koko ajan jotain. Tosi paljon olen tarjonnut kuivattuja herkkuja ja puruluita, mutta silti maistuu kengät, matonkulma, sukat, tyynyt ym. Ja tänään yritti jyystää seinää ja lattiaakin. Onneksi sähköjohdot ei kuitenkaan ole kiinnostaneet.

Tänään taisi muuten olla ensimmäinen päivä, kun ei tullut yhtäkään vahinkoa sisälle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti