Ruokailusta

Meillä kissat ei syö ollenkaan kuivaruokaa, pelkästään märkäruokaa. Anri on tosi nirso, joten sille olen nyt ostanut ihan omaa märkäruokaa. Essi syö lisäksi omaansa. Ja Anri nyt käy varastamassa koirien nappuloita, vaikka yritänkin vahtia.. Pitäisi oikeastaan palata lihalinjalle niin kuin Tampereella asuessa. Siinä on vaan aina niin kamalan iso homma ostaa pakastelihaa barffiliikkeestä, sulattaa, pussittaa eri lihalaatuja sisältäviä annospusseja ja pakastaa uudelleen.


Koirat syö pääasiassa nappuloita. Nappuloiden joukkoon lorautan silloin tällöin pellavaöljyä. Joka kolmas päivä suunnilleen annan tölkillisen märkäruokaa. Lisäksi annan kuivalihaa ja tietysti paljon puruluita ja kuivattuja herkkuja, kuten kanankauloja, possun/jäniksenkorvia jne. Myös ruuantähteitä tulee annettua silloin tällöin. Raakaa lihaa en ole antanut, koska siitä menee vatsa ihan kuralle. Märkäruuastakin yleensä menee vatsa aika löysälle, mutta haluan kuitenkin syöttää sitä silloin tällöin.

Meillä ei kissoilla eikä koirilla ole mitään tarkkoja ruoka-aikoja. Kissat saa annoksensa aamulla ja jos eivät syö sitä kerralla niin syövät loput sitten myöhemmin (ja sitä tapahtuu joka kerta). Kun annos on syöty, annan lisää ruokaa. Koirille annan aamulla ruokaa ja sitten loppupäivän ruokailut menee vähän sinnepäin eli sitten kun hoksaan tarkistaa, olisiko niillä nälkä. Yleensä koirilla on kylläkin ruokaa koko ajan kupissa, joten saavat käydä itse syömässä silloin kun haluavat. Yleensä koirat jakaakin itse syömisensä noin neljään kertaan päivässä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti