Pieni pörriäinen ja iso örriäinen

Amy kasvaa ja oppii koko ajan lisää. Istuminen sujuu tosi hienosti ja nopeasti. On tainnut periä sen Kapsu-isältään, koska Tosca on tooooosi hidas tottelemaan ja tuijottaa ensin monta sekuntia, että olinko tosissani. Eilen Amy oppi menemään maahan ihan pelkästä käskyn ja käsimerkin yhdistelmästä samalla kun minä seison, mutta taisin riemuita liian aikaisin, koska oli unohtanut taidon yön aikana.. Amy ei jaksa keskittyä kuin ihan muutaman minuutin ja uusien temppujen opettelu on vähän vaikeaa, kun turhautuu heti, jos ei saakaan herkkua. Amy muuten on itsekseen oppinut antamaan tassua. Minun mielestähän siis koiran ei tarvitse osata antaa tassua ja Toscakin oppi sen vasta tuolta miehekkeeltä. Amy nyt joka tapauksessa tarjoaa sitä, kun yritän opettaa sille jotain käskyä. Varmaankin yrittää vaan vähän niinkuin ojentaa tassun namia kohti, että saanko jo.

Onneksi jotkin asiat sujuu ihan luonnostaan, kuten noutaminen (tuo pallon jopa ihan käteen asti!) ja hihnassa kävely. En ole kamalasti käyttänyt Amya vielä hihnalenkeillä, mutta eilen tehtiin ensimmäinen pidempi lenkki ja tosi hienosti meni koko matkan vierellä tepastellen vetämättä. Käveltiin tien viertä ja ohi menevät autot oli kyllä aivan liian pelottavia, joten ei taideta vähään aikaan mennä tuota reittiä uudestaan ennen kuin Amy on kunnolla tottunut autoihin. Myös naapurin pihassa haukkuvat koirat oli kamalan pelottavia ja Amy olisi halunnut vaan juosta takaisin kotiin. Lisää siis vaan totuttelua.

Yksinolo sujuu myös hienosti ja Amy on yleensä ihan rauhassa paitsi, jos se suljetaan yhteen huoneeseen, jolloin pitää vähän ulista. Suljetut huoneet sinänsä eivät tuota vaikeuksia, jos siellä vain on seuraa (toisin kuin Toscalla, joka ei yhtään tykkää olla suljettuna yhteen huoneeseen, vaikka minä olisin siellä sen kanssa).

Tänään tuli ekaa kertaa kakat sisälle moneen viikkoon. Taisi tuo nukkamatto olla Amyn mielestä ruohikkoa? Pissoja ei päivisin tule ollenkaan sisälle (kun olen siis koko ajan kotona ja ulkona käydään usein), mutta öisin yleensä on tullut yhdet pissat sisälle, kun ei jaksa pidättää koko yötä enkä minä herää käyttämään.

Yksi juttu on kyllä tosi ärsyttävää! Amy nimittäin rakastaa käydä kissojen hiekkalaatikolla kaivamassa ja kuljettaa sitten kakkakikkareita lähimmälle matolle, jossa sitten ihan onnessaan niitä maistelee. Yäk! On tämän tavan perinyt kyllä Kapsulta, Tosca ei vastaavaa ole koskaan harrastanut. No, tähän paras ratkaisu olisi kissojen oma kaappi, jossa on pieni kulkuaukko ja hiekkalaatikko kaapin sisällä. Ongelma on vaan se, että kaappi sijaitsee minun asunnollani ja me taas vietetään suurimman osan aikaa miehekkeen luona eikä kaappia oikein jaksaisi raahata uuteen paikkaan.. Täytyy siis toivoa, että Amy unohtaa tuon huonon tapansa.

Tosca oli eilisellä lenkillä miehekkeen talutettavana ja taisi mennä Toscan vetämiseen vähän hermot ja oli kuulemma Toscalle ärähtänyt oikein kunnolla ja kas, palautui hihnassa kävely sen jälkeen takaisin mieleen. Tämän päivän lenkillä Tosca meni kuin unelma, ei vetänyt yhtään ja vapaana ollessaankin tarjosi vieressä kävelyä vähän väliä. Taisi käydä selväksi, kumpi meistä onkaan se laumanjohtaja..

Nauroin muuten kippurassa tässä yksi ilta! Oltiin siis menossa koirien kanssa pihalle, aukaisin ulko-oven ja Tosca ehtii meistä ensimmäisenä ja, sekä minä että Tosca jähmetytään hetkeksi, koska ihan meidän edessä on naapurin kissa. Sitten kissa lähtee juoksemaan ja Tosca tietysti perään. Mutta, kesken kaiken kissa kääntyykin ympäri ja ennen kuin ehdin tajuta mitä oikein tapahtui niin näen, kun Tosca juoksee täysillä karkuun ja kissa perässä! Kovin kauaa takaa-ajoa ei kestänyt, mutta ei uskaltanut Tosca enää kiusata kissaa vaan kissa sai ihan rauhassa istuskella sen jälkeen puun alla. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti