Toscan toinen päivä

Lueskelin vanhoja blogikirjoituksia Kapsun ensimmäisestä viikosta. Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että koiranpennun hoitaminen on omakotitalossa huomattavasti helpompaa kuin kerrostalossa! Nyt tarvii vaan lykätä pentu ovesta ulos niin se käy pissalla ja kakilla itsekseen ja tulee sitten takaisin sisälle. Ilmatkin on olleet suht lämpimiä, joten mitään vaatteita ei ole tarvinnut viritellä. Toscalle ei kyllä ole vielä hankittu vaatetusta, kun pentu näyttää pärjäävän ilmankin. Ehkä se on tumma turkki, joka kerää pienenkin auringonsäteen talteen?

Päivärytmi alkaa jo pikkuhiljaa vakiintua. Aamulla ensimmäiseksi ulos, sitten ruokaa ja leikkiä ja nukkumista ja sama toistettuna iltaan asti. Ulkona otetaan rauhallisemmin ja pentu jää yleensä pureskelemaan keppejä tai maistelemaan ruohoa tai kuivuneita lehtiä. Kiviäkin tuo näyttää syövän hyvällä ruokahalulla ja isäntä totesikin, että täytyy varoa kun ei kohta ole enää soratietä meidän pihalla. Kissanhiekka on Toscan mielestä myös hyvää ja hiekka-astiat saikin vaihtaa paikkaa.

Sisällä pikkuneidistä kuoriutuu pieni tuhma riiviö. Se tykkää pureskella johtoja, mutta tiukan komennon jälkeen jättää ne kyllä rauhaan. Sohvatyynyt on jo saaneet maistaa hampaita ja jostain syystä tytöllä olisi kauhea hinku myös kaivautua sohvan läpi. Kapsu on saanut jo pari huulilävistystä naskalinterävistä pikku hampaista. Vetoleikeissä on melkein tasavahva Kapsun kanssa. Neidillä on myös kova ääni eikä se kaihda käyttää sitä. Murinaa, äkäistä ulvahtelua (jota en muuten ole koskaan Kapsun suusta kuullut) ja haukkumista kuuluu vähän väliä leikin lomassa. Ärhäkkä tapaus!

Kapsu ei näyttäisi olevan yhtään mustasukkainen uudesta tulokkaasta. Lähinnä se on innoissaan uudesta leikkikaverista (tai saaliista). Leluistaan se kuitenkin on mustis ja aina pitää saada juuri se lelu, jonka Tosca valitsee. Toscalle kelpaa leluiksi myös sukat ja kummasti se onkin löytänyt kadonneita sukkia jostain nurkista.

Kapsun kanssa alotettiin naksutinkoulutus silloin heti saman tien, mutta Toscan kanssa ei olla vielä saatu aikaiseksi. Namin kanssa yritin saada sen istumaan ja kyllä se onnistuikin, mutta ei vielä tajunnut homman jujua. Eilen käytiin kaupassa ja Tosca kulki osan matkaa hihnassa. Kaulapanta kutitti ja sitä piti vähän väliä pysähtyä rapsuttamaan. Itsepäisenä ei yhtään tykännyt, jos hihna kiristyi eikä neiti saanut kulkea omaan valitsemaan suuntaan. Aluksi ei meinannut kulkea eteenpäin, mutta kun kannoin vähän matkaa niin sitten juoksenteli iloisesti Kapsun perässä. Yhden kerran ohi kulki iso traktori ja se oli vähän pelottavaa. Ohikulkevat autot sen sijaan ei vaivanneet  yhtään. Pian pentu väsähti ja loppumatka taittuikin sitten minun takin sisällä.

Tähän mennessä sisälle on tullut yhdet pissat ja kahdet kakat. Jostain syystä tykkää tehdä tarpeensa pehmeälle alustalle ja kakit onkin tulleet isännän lattialle jättämien remonttihousujen päälle ja pissat Kapsun pedille. Toscalla on hyvä ruokahalu ja se syö aika isoja annoksia. Ruoka koostuu tällä hetkellä vielä pääosin penturaksuista, joiden joukkoon sekoitetaan vaihtelevasti eri lisukkeita mm. keitettyä kananmunaa, puuroa tai lihaa. Tarkoitus on syöttää sille tulevaisuudessa barffia tai puolibarffia. Isäntä on tähän mennessä huolehtinut Kapsun ruokinnasta, joten minulla on nyt hommana opiskella barf-ruokinnan saloja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti